RAPS maakt het verschil in elk detail
Boucherie Traiteur Galloy
Bij Boucherie Traiteur Galloy staat kwaliteit centraal. Eigenaar Pierre Galloy vertelt met trots: “Kwaliteit is de hoeksteen van mijn vak, en om die te waarborgen werk ik rechtstreeks samen met lokale veehouders. Ik bezoek persoonlijk de boerderijen om de dieren te selecteren – of het nu om runderen, kalveren, lammeren of varkens gaat – en verzeker me ervan dat ze in de best mogelijke omstandigheden worden grootgebracht. Zo weet ik zeker dat de dieren gezond zijn en in goede omstandigheden worden gehouden. Mijn klanten waarderen deze korte keten en de transparantie die daarbij hoort.”
De kwaliteit van het vlees begint volgens Pierre bij het respect voor het dier: “Dieren die in vrijheid en met goed voer worden grootgebracht, leveren vlees dat malser en smaakvoller is. Vervolgens is het aan ons als slagers om elk stuk vlees zorgvuldig te verwerken. Door alles met de hand te snijden, behouden we de structuur en brengen we de unieke smaak naar voren. Mijn klanten proeven dit in de smaak en de versheid van de producten. Mijn vader zei altijd: ‘Verwen je klanten.’ Die filosofie pas ik dagelijks toe door uitzonderlijke producten te leveren die mijn klanten steeds weer terugbrengen.”