Bruno Thys

Maak kennis met vakadviseur

Bruno Thys

Bij RAPS staat vakmanschap centraal, en niemand belichaamt dit beter dan Bruno Thys. Als vakadviseur bij RAPS brengt Bruno een schat aan kennis en passie naar zijn klanten. De liefde voor het vak ontstond al in zijn jeugd. “Eerst wilde ik kok worden, maar na twee jaar koksopleiding bleek mijn interesse voor het slagersvak nóg groter. Mijn sterkste kant is het maken van mooie, afgewerkte toonbanken met creatieve ideeën. Ook het begeleiden van slagers en het brengen van nieuwe ideeën naar het slagersvak is gewoon mijn ding.” En met de feestdagen voor de deur deelt Bruno maar wat graag welke producten niet mogen ontbreken in de toonbank van de betere slager.

"Eerst wilde ik kok worden, maar na twee jaar koksopleiding bleek mijn interesse voor het slagersvak nóg groter."
Onmisbare producten voor de feestdagen

Volgens Bruno mogen bepaalde RAPS-producten tijdens de feestdagen absoluut niet ontbreken in de toonbank van de slager. "Onze Magic Tartuffo is de hit van dit seizoen. Je kan er vlees en vis mee marineren. Je kan er een met onze witte saus een heerlijke truffelsaus van maken. Heerlijk met een stukje varkenshaas, parelhoenfilet of een kwarteltje met cantharellen. Hoewel deze producten arbeidsintensiever zijn, bieden ze de mogelijkheid om de beste sauzen te maken, mét de eigen touch van de slager,” legt Bruno uit.

Altijd onderweg tijdens de feestdagen

Tijdens de drukste dagen van het jaar staat Bruno klaar voor zijn klanten. "Ik ben dagelijks onderweg om ondersteuning te bieden in de slagerijen. Dit wordt enorm gewaardeerd, maar het enige probleem is dat ik niet overal tegelijk kan zijn," zegt hij lachend. Bruno's toewijding en creativiteit maken hem een onmisbare schakel voor slagers die tijdens de feestdagen nét dat beetje extra willen bieden. Zijn missie is duidelijk: slagers inspireren, ondersteunen en helpen om elke feesttafel te verrijken met de smaak en kwaliteit van RAPS.

"Ik ben dagelijks onderweg om ondersteuning te bieden in de slagerijen."
Een favoriet kerstmenu

Als ervaren vakman heeft Bruno een goed uitgewerkt kerstmenu paraat, waarmee hij elk feestdiner naar een hoger niveau tilt. Hoe Bruno’s persoonlijke, favoriete kerstmenu eruitziet?

  • Lepelhapje: zalm- of rundstartaar met Magic Seasalt Black Pepper.
  • Voorgerecht: scampi diabolique met een witte en Toscaanse tomatensaus met een vleugje sambal.
  • Hoofdgerecht: varkenshaas of hertenfilet met truffelsaus en cantharellen, geserveerd met knolselderpuree of een vispannetje.
  • Nagerecht: appelroosje met een bolletje vanille-ijs.