Gregory Richez

Maak kennis met vakadviseur

Gregory Richez

Vakadviseur Gregory Richez is sinds enkele jaren een vertrouwd gezicht bij RAPS. "Ik ben opgeleid als slager-charcutier en werk momenteel als accountmanager voor onafhankelijke slagerijen en industrieën in Wallonië. Voordat ik bij RAPS begon, werkte ik jarenlang in kleine bedrijven en de detailhandel, en later als productontwikkelaar in de voedingsindustrie." Gregory heeft een passie voor charcuterie die teruggaat tot zijn jeugd, een liefde die nog steeds doorschemert in zijn werk en advies. “Vanaf jonge leeftijd houd ik ervan om te eten en ambachtelijke producten te proeven.”

"Vanaf jonge leeftijd houd ik ervan om te eten en ambachtelijke producten te proeven."

Kwaliteit boven kwantiteit
Volgens Gregory ligt de sleutel tot succesvolle feestdagen in het terugbrengen van ambachtelijke, huisgemaakte producten. “Klanten vragen steeds vaker naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ze grijpen steeds vaker terug op huisgemaakte producten. Het is een trend waar slagers goed op kunnen inspelen tijdens deze drukke periode.”

Onmisbare sauzen
Bij RAPS ziet Gregory dat hun witte en bruine sauzen, evenals de gratinmix, onmisbaar zijn voor een feestelijk traiteuraanbod. “Deze drie basissauzen zijn een perfecte basis voor eindeloze recepten. Vooral in combinatie met onze Magic Tartufo bieden ze mogelijkheden voor unieke gerechten.

"Het draait allemaal om gezelligheid aan tafel en het delen van mooie momenten."

Een traditioneel kerstdiner
Gregory houdt zelf van traditie, en dat weerspiegelt zich in zijn ideale kerstdiner. “Voor mij hoort een gourmetplateau met gemarineerd vlees absoluut bij de feestdagen, het liefst gecombineerd met miniworstjes of hamburgertjes. Het draait allemaal om gezelligheid aan tafel en het delen van mooie momenten.” Andere klassiekers die Gregory in deze periode veel ziet zijn gevuld gevogelte, evenals verschillende gourmet-, fondue- of racletteschotels.

Ondersteuning tijdens de feestdrukte
Tijdens de drukke feestdagen staat Gregory klaar om slagers te ondersteunen. “Het is belangrijk om goed te luisteren en zoveel mogelijk aan hun behoeften te voldoen. Door aanwezig te zijn op de werkvloer en praktische oplossingen te bieden, helpen we slagers om het beste uit hun feestassortiment te halen.” Volgens Gregory is dat de sleutel tot een succesvolle samenwerking: slagers helpen zodat zij op hun beurt hun klanten optimaal kunnen bedienen.